Kunci Jawaban

20 Contoh Soal Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban PAT Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 2

Simak 20 contoh soal dan kunci jawaban Penilaian Akhir Tahun (PAT) Bahasa Inggris untuk kelas 8 Sekolah Menengah Pertama (SMP) semester 2.

Editor: Tiara A. Rizki
Freepik
ILUSTRASI Belajar Bahasa Inggris 

On Friday morning, we went to Yogya Kraton. We spend about two hours there. After that we went to Borobudur temple. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. We arrived there at 3 pm. In the evening, we left for Jakarta by wisata bus.

12. What is the purpose of the text above?
A. to inform about Yogyakarta
B. to inform about Hotel in Yogyakarta
C. to tell beautiful place in Yogyakarta
D. to tell the writer’s experience in Yogyakarta

Jawaban: D

13. The text above mainly discusses about ....

A. the writer’s trip to Yogyakarta
B. the writer’s first visit to Prambanan
C. the writer’s experience at Yogya Kraton
D. the writer’s impression about Borobudur

Jawaban: A

14. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?

A. because there was no Wisnu temple
B. because Wisnu temple was to small
C. because Wisnu temple was being repaired
D. because Wisnu temple was being destroyed

Jawaban: C

15. We arrived there at 3 pm (paragraph 3)
The italic word is refers to . . . .

A. Yogya Kraton
B. friendly guide
C. Borobudur temple
D. Jakarta

Jawaban: C

16. When did they go home?

A. on Friday evening
B. on Friday afternoon
C. on Friday morning
D. on Saturday morning

Jawaban: A

Text for no 17 and 18.

It’s nice Sunday morning. Rony’s family are doing separate activities. Mr. and Mrs. Rony are on their bicycles. They are going to the market groceries. Yuki, the oldest son, is playing guitar in the backyard. The twin daughters, Nabila and Sabila, are reading a book together in the backyard at the same place the youngest daughter, Dina, is drinking a glass of milk.

17. Who is playing a guitar?

A. Rony’s family
B. Dina’s Brother
C. Dina’s Sister
D. Dina’s parent

Jawaban: B

18. What is Mr. and Mrs. Rony doing?

A. They are on their bike
B. They are going to the market
C. They are doing anything
D. They are keeping their child’s

Jawaban: A

Text for no 19 and 20.

SHARP CORALS!
ALL VISITORS ARE FORBIDDEN TO SWIM IN THIS AREA

19. Where do you probably find this notice?

A. At the swimming pool
B. On the river bank
C. At the lake
D. On the beach

Jawaban: D

20. What does this notice means? It’s means that....
A. It is dangerous to swim in this area
B. The visitors can swim in this area
C. The beach safe for children
D. The children forbidden to swim

Jawaban: A

Artikel ini telah tayang di https://www.sonora.id dengan judul "20 Contoh Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2 dengan Kunci Jawaban"

Sumber: Grid.ID
Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved