Kunci Jawaban

Kunci Jawaban: 20 Latihan Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 11 Kurikulum Merdeka Semester I

Simak 20 latihan soal dan kunci jawaban sumatif mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 11 SMA/SMK/MA semester I Kurikulum Merdeka.

|
Editor: Tiara A. Rizki
Freepik
ILUSTRASI belajar Bahasa Inggris 

TRIBUNNEWSBOGOR.COM - Simak 20 latihan soal dan kunci jawaban sumatif mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 11 SMA/SMK/MA semester I Kurikulum Merdeka.

Ada 20 soal pilihan ganda yang tersedia, beberapa di antaranya ada yang berkaitan dengan teks atau dialog tertentu.

Latihan soal sumatif ini bisa dipakai sebagai persiapan menghadapi Penilaian Tengah Semester (PTS), Penilaian Akhir Tahun (PAT), Ujian Akhir Semester (UAS).

PAT, PTS, maupun UAS sendiri merupakan kegiatan yang dilakukan di setiap tahun ajaran untuk mengukur pencapaian kompetensi seluruh peserta didik.

Perlu dicatat, kunci jawaban dalam artikel ini hanya bersifat sebagai referensi dan bahan belajar.

Agar siswa mampu menguasai materi, siswa tetap harus belajar sungguh-sungguh, dan apabila masih belum ada yang dipahami, sebaiknya segera berdiskusi dengan guru.

Kurikulum Merdeka yang diterapkan di Indonesia menekankan pada pengembangan kompetensi siswa melalui pendekatan yang lebih fleksibel dan terintegrasi.

ILUSTRASI Mata Pelajaran Bahasa Inggris
ILUSTRASI Mata Pelajaran Bahasa Inggris (Freepik)

20 latihan soal dan kunci jawaban sumatif Bahasa Inggris untuk kelas 11 SMA/SMK/MA semester I Kurikulum Merdeka

Read the following dialogue to answer the question number for 1 to 5. 

Lockwood middle School
307 Main Street
Lockwood, NJ 51686
December 10, 2008
Mrs. Jody Coling
President
Lockwood Health Association
23 Main Street
Lockwood, NJ
Dear Mrs. Coling,
My name is Susan Harris and I am writing on behalf of student at Lockwood Middle
School.

A significant amount of the student at the school have been working on a project which relates to the unemployment problem within the youth demographic of Lockwood.
You are invited to attend a presentation that will be held within the media room of the school where a variety of proposals that will demonstrate the ability of the community to develop employment opportunities for the youth within the community.

At the presentation, there will be several student receiving awards which will recognized them within the community from the mayor.
Refreshments will also be available at the presentation.

As one of the prominent figures in the community, we would be honored by your attendance.
Our special presentation will be held at our school auditorium on 16th of January.
Please reply by Monday 9th of January to confirm your attendance to the function.

We look forward to seeing you there.

Sincerely,

Ms. Susan Harris

1. Who is the writer of the letter?

a. Lockwood.
b. Mayor of Lockwood.
c. Student of Lockwood Middle School.
d. Susan Haris.
e. Colling.

Jawaban: D

2. What subject is made a project by the Lockwood students?

a. Unemployment.
b. Poor demographic.
c. Mental illness.
d. Football match.
e. Criminal rate.

Jawaban: A

3. When will the presentation be held?

a. 15th of January.
b. 16th of January.
c. 17th of January.
d. 18th of January.
e. 19th of January.

Jawaban: B

4. What kind of letter is it?

a. Invitation letter.
b. Suggestion letter.
c. Advice letter.
d. Shipment letter.
e. Announcement.

Jawaban: A

5. What day must Mrs. Colling reply to the letter?

a. Sunday.
b. Monday.
c. Tuesday.
d. Wednesday.
e. Thursday.

Jawaban: B

6. A: "You look so happy with this picnic."
B: "…."

a. Terrible!
b. That’s really a wonderful trip.
c. I am so delighted with this picnic.
d. I enjoyed the travel.
e. Really.

Jawaban: C

7. A: "Do you like the game?"
B: "…."

a. The dinner is really delightful.
b. I do enjoy this game.
c. I am pleased with all the food.
d. Terrible!
e. The show is delightful.

Jawaban: B

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka: Ask the Price For Each Food

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Hal. 7-9: Read A Comic Strip

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Semester 1 Kurikulum 2013 Hal. 7-9: Congratulating A Person

8. A: "Will you pick me up this evening?"
B: "…."

a. sure you can.
b. Of course please help yourself.
c. No, I don’t think I can.
d. Sure you will.
e. Sure I will.

Jawaban: E

9. Sally: Frans, can I talk to you? …………
Frans: Sure. What’s the problem?

a. Should I change this bag?
b. I need your advice.
c. I love the pink one.
d. What do you think about this movie?

Jawaban: B

10. Choose the correct sentence:

a. She don’t like coffee.
b. They was playing in the park.
c. He is going to the store.
d. We has visited the museum yesterday.

Jawaban: C

11. Complete the following dialogue
Billy: We're 10 minutes late. It's no way we could be at the school before the first lesson begin.
Joe: Wait a minute, I think we could.
Billy: How?
Joe: . . . . . . . . . . take a short cut, there's a way behind gas station, that way lead directly to the school, we won't be trapped in traffic jam.
Billy: You're a genius.

a. Why do we
b. Why don't we
c. We are not allowed
d. Why we must

Jawaban: C

12. Anthony: There's someone in the backyard, I don't know who, but I'm scared. . . .. . ?
Dilla: Yes, let them check.

a. should I call the police
b. you should call the police
c. I should call the police
d. should you call the police

Jawaban: A

13. Complete the following dialogue
Dhika: Oh no, I'm so dead?
Igo: Why? What happened?
Dhika: My mom's tupperware is gone. . . . . . . . . . . . ?
Igo: You could tell her the truth, she'll be fine.
Dhika: You don't understand.

a. Do you see it
b. Do you know where it is
c. Where is it
d. What shall I say to my mom

Jawaban: D

14. Complete the following dialogue
Eddy: Hey Nat, your arm is bleeding, what happened?
Natasha: I fall at the parking area. I didn't realize, I thought it's just a scratch. . . . . . . ?
Eddy: Of course, you need a medical attention immediately.

a. Should I go to clinic
b. Should I forget it
c. Should I accompany you to clinic
d. Should I drink some medicine

Jawaban: A

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Hal. 32: Match the Phrases

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/SMK Kurikulum 2013 Hal. 68-69: Rewrite the Letter

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Kurikulum 2013 Hal. 121: Verbs on A Crossword Puzzle

15. Complete the following dialogue
Lex: I have an important call from my uncle, shall I pick up the phone?
Eza: . . . . . . . . . . Mrs. Dita will be okay.

a. Yes, you shall pick up the phone
b. No, it's not important
c. Yes, you could answer that
d. No, you couldn't answer that

Jawaban: C

16. "Your friend should attend OSIS meeting, but he also has to pick up his brother."
Your best suggestion will be . . . . . . . . . . .

a. You should attend the meeting and forget about your brother.
b. You should pick up your brother and forget about the meeting.
c. If I were you I would ask for permission for minutes to OSIS leader to pick up the brother and then back to attend the meeting.
d. Why don't you attend the meeting until finish and then pick up your brother.

Jawaban: C

17. "You and your friend have a birthday invitation from a friend, but your mom expects you and your friend to be at home on time to join the dinner."
Your best suggestion will be . . . . . . . . . . .

a. How about going home early
b. How about go home early
c. What about go home early
d. What if going home early

Jawaban: A

18. Complete the following dialogue
Wildan: It's really boring Sunday. Everything feels so boring.
Gadget is boring, online game is boring, social media is boring and TV program is also boring. I want to do something else.
Oni: Hey, . . . . . . . . . . it will be fun.
Wildan: Yes, that's a fun outdoor activity, let's do that.

a. Let's go to cinema
b. Let's swim at the river
c. Let's go to the mall
d. Let's play chess

Jawaban: B

19. Complete the following dialogue
Erica: I need to download some files, but I have an unstable internet connection.
Lilly: I think you should go to the lobby, there's a free wifi, the connection is stable.
Erica: . . . . . . . . . . Thanks for your suggestion.
Lilly: No problem.

a. Maybe some other time
b. I'm not sure about that
c. I'd better not
d. That's a good idea

Jawaban: D

20. Complete the offer below with the most correct order.
Would you like . . . . . . .

a. have lunch?
b. a cup of hot chocolate?
c. drink orange juice?
d. eat a bowl of noodle?

B

Artikel ini telah tayang di TribunPontianak.co.id dengan judul 41 SOAL Bahasa Inggris Kelas 11 Kurikulum Merdeka 2024 Lengkap Kunci Jawaban Sumatif Semester 1

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved