Kunci Jawaban
Kunci Jawaban 16 Soal Pilihan Ganda Sumatif Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka
16 latihan soal pilihan ganda dan kunci jawaban sumatif mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 12 SMA/SMK semester I Kurikulum Merdeka.
TRIBUNNEWSBOGOR.COM - Simak 16 latihan soal pilihan ganda dan kunci jawaban sumatif mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 12 SMA/SMK semester I Kurikulum Merdeka.
Latihan soal sumatif ini bisa dipakai sebagai persiapan menghadapi ulangan Penilaian Tengah Semester (PTS) atau Ulangan Tengah Semester (UTS) pada Kurikulum 2013, maupun Sumatif Tengah Semester (STS) pada Kurikulum Merdeka.
PTS, UTS, atau STS sendiri merupakan kegiatan yang dilakukan di pertengahan semester dalam setiap tahun ajaran untuk mengukur pencapaian kompetensi seluruh peserta didik.
Perlu dicatat, kunci jawaban dan latihan soal dalam artikel ini hanya bersifat sebagai referensi dan bahan belajar.
Agar siswa mampu menguasai materi, siswa tetap harus belajar sungguh-sungguh, dan apabila masih belum ada yang dipahami, sebaiknya segera berdiskusi atau bertanya kepada guru.
Kurikulum Merdeka yang diterapkan di Indonesia menekankan pada pengembangan kompetensi siswa melalui pendekatan yang lebih fleksibel dan terintegrasi.

Baca juga: 5 Soal dan Kunci Jawaban Post Test Modul 3 PMM: Perilaku yang Cerminkan Elemen Berkeadilan Sosial
Baca juga: Kunci Jawaban Pre Test Modul 3 PMM: Kenapa Guru Penggerak Diarahkan untuk Pendekatan Berbasis Aset
Baca juga: 20 Latihan Soal dan Kunci Jawaban Sumatif Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka
Baca juga: 15 Latihan Soal dan Kunci Jawaban Sumatif STS Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester I Kurikulum Merdeka
1. Tutut : Were you sleeping when I called you last night?
Indra : I went to the cinema.
From the dialogue we know that Tutut wanted to know if India ... when she called him.
A. sleeps
B. slept
C. was sleeping
D. has been sleeping
E. had been sleeping
Jawaban : C
2. Mawar : This telegram is for my husband. He's out on duty. What do you recommend me to do?
Putri : Why don't you ring him and tell him that a telegram's arrived?
In the dialogue above, Mawar is asking for Putri's ...
A. advice
B. curiosity
C. agreement
D. permission
E. information
Jawaban : A
3. Mrs. Anwar : I heard that your son had won a scholarship to Pajajaran University.
Mrs. Budiman : Yes, that's right .... He never ignores our advice and always studies hard.
A. I'm proud of him
B. I prided myself on his success
C. His pride would not let him down
D. I'm too proud to have been successful
E. He is a profile of a successful student
Jawaban : A
This text is for questions 4 to 7.
University of Cambridge
Do you plan to study abroad? Don't hesitate. Welcome to Cambridge University. Cambridge University, an institution of higher education, is the second oldest university in Great Britain after the University of Oxford. It is located in the city of Cambridge.
The University of Cambridge is a system of faculties, departments, and 31 independent colleges. You know, although the colleges and the university are separate corporations, all are parts of an integrated educational entity. The university examines candidates for degrees during their residencies and at the conclusion of their studies. The colleges provide their students with lodgings and meals, assign tutors, and offer social, cultural, and athletic activities. Every student at the University of Cambridge is a member of a college.
Let's see its academic year. The academic year is divided into three terms of approximately eight weeks each: Michaelmas (autumn), Lent (late winter), and Easter (spring). Students required to study under supervisor are usually members of the college's faculties who maintain close relationships with small groups of students in their charge and assist them in preparing for university exams.
4. The author's purpose of writing the text is ...
A. to review a particular education system
B. to commemorate a particular college
C. to define a particular academic year
D. to explain a particular way to study
E. to describe a particular institution
Jawaban : E
5. Which of the following statements is TRUE?
A. The academic year is held in four seasons in a year.
B. Students in colleges are not members of the university
C. Students must not be in their residence during the terms.
D. The students of Cambridge University have holidays in summer.
E. University of Oxford is younger than University of Cambridge.
Jawaban : D
Baca juga: Kunci Jawaban 20 Latihan Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI Semester 1 Kurikulum Merdeka
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 SD Kurikulum Merdeka Semester I Hal. 26-29: Money in Rupiahs
Baca juga: 28 Latihan Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester I Kurikulum Merdeka, Plus Kunci Jawaban
6. Which of the following elements is not taken up from the soil?
A. Potassium
B. Magnesium
C. Carbon
D. Calcium
E. Sulfur
Jawaban : C
7. Why do farmers prefer considering the only available nutrients to the total quantities of nutrient found in the soil? Because ...
A. they do to know how to obtain all the nutrients
B. chemical analyses indicate that the soil constrains all the nutrients needed
C. the nutrient are in the soil
D.most of the nutrients are bound in compounds
E. some of the nutrients are found in the atmosphere
Jawaban : D
8. The topic of paragraph three is about ...
A. the result of chemical analyses
B. the requirements of crop plants
C. giving satisfactory growth to the plants
D. measuring the available nutrients supply
E. the abundant of nutrients in the soil
Jawaban : E
9. How many elements which are not very important can be found in the plants?
A. Three
B. Five
C. Seven
D. Nine
E. Sixteen
Jawaban : B
10. "The plant obtains carbon and hydrogen dioxide ..." (paragraph 2). Obtains means...
A. gets
B. takes
C. puts
D. gives
E. has
Jawaban : A
Read the following text and answer number 11-13!
Once upon a time, a rabbit wanted to cross a river but he could not swim. He had an idea. He saw a boss of crocodile swimming in the river. The rabbit asked the boss of crocodile, "How many crocodiles are there in the river?" The boss of crocodile answered, "We are twenty here." "Where are they?" the rabbit asked for the second time. "What is it for?" the boss of crocodile asked.
"All of you are good, nice, gentle and kind, so I want to make a line in order. Later I will know how kind you are," said the rabbit. Then, the boss of the crocodile called all his friends and asked them to make a line in order from one side to the other side of the river. Just then, the rabbit started to count while jumping from one crocodile to another: one ... two ... three ... four ... until twenty, and finally, he thanked all crocodiles because he had crossed the river.
11. The story mainly tells us about ...
A. twenty crocodiles
B. the boss of the crocodile
C. a rabbit and twenty crocodiles
D. a rabbit and the boss of crocodile
E. the boss of the crocodile and ail his friend
Jawaban : C
12. We know from the first paragraph that the rabbit actually wanted ...
A. to cross the river
B. to swim across the river
C. to meet the boss of crocodile
D. to know where the crocodiles are
E. to know the number of crocodiles there
Jawaban : A
13. All of you are good, nice, gentle, and kind ..." (Paragraph 2)
The underlined word is synonymous with ...
A. wild
B. diligent
C. cheerful
D. easygoing
E. honorable
Jawaban : E
This text is for questions 14-16
An elephant is the largest and strongest of all animals. It is a strange looking animal with its thick legs, huge sides and backs, large hanging ears, a small tail, little eyes, long white tusks and above all it has a long nose, the trunk.
The trunk is the elephant's peculiar feature, and it has various uses. The elephant draws up water by its trunk and can squirt it all over its body like a shower bath. It can also lift leaves and puts them, into its mouth. In fact the trunk serves the elephant as a long arm and hand. An elephant looks very-clumsy and heavy and yet it can move very quickly.
The elephant is a very intelligent animal. Its intelligence combined with its great strength makes it a very useful servant to man and it can be trained to serve in various ways such as carry heavy loads, hunt for tigers and even fight.
14. The third paragraph is mainly about the fact that ...
A. elephants are strong
B. elephants can lift logs
C. elephants are servants
D. elephants are very useful
E. elephants must be trained
Jawaban : D
15. Which of the following is NOT part of the elephant described in the first paragraph?
A. It looks strange.
B. It is heavy.
C. It is wild.
D. It has a trunk.
E. It has a small tail.
Jawaban : C
16. It is stated in the text that the elephant uses the trunk to do the following, EXCEPT ...
A. to eat
B. to push
C. to drink
D. to carry things
E. to squirt water over the body
Jawaban : B
Artikel ini telah tayang di Pos-Kupang.com dengan judul Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban, Soal STS SMA Kelas 12 Semester 1-2024, Kurikulum Merdeka
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.