Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Kurikulum Merdeka Hal. 59-60: Phrases and Their Meanings
Kunci jawaban soal Activity 2, Unit 2 | Argumentative Text: E-Money dalam buku Bahasa Inggris: Life Today untuk SMA/MA Kelas XII halaman 59-60.
TRIBUNNEWSBOGOR.COM - Simak kunci jawaban dari salah satu tugas Bahasa Inggris kelas 12 SMA/MA Kurikulum Merdeka.
Soal-soal dalam artikel ini dinukil dari buku Bahasa Inggris: Life Today untuk SMA/MA Kelas XII terbitan Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Riset, dan Teknologi RI (2022).
Tepatnya, pada Activity 2 dalam Unit 2 | Argumentative Text: E-Money, halaman 59-60.
Dalam tugas Activity 2 tersebut, siswa diminta untuk mencocokkan istilah atau frase dengan arti yang tepat.
Adapun kunci jawaban dalam artikel ini dibuat hanya sebagai referensi atau contoh belajar siswa untuk mengerjakan soal secara mandiri.
Perlu dicatat pula, paparan soal dan kunci jawaban dalam artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar.
Selain itu, apabila siswa masih mengalami kesulitan menyerap materi, harap segera mengajukan pertanyaan atau diskusi dengan guru.

Baca juga: 23 Soal dan Kunci Jawaban Sumatif Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka Hal. 40-42: Galang and his friends
Baca juga: 25 Latihan Soal dan Kunci Jawaban Sumatif Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka Semester I
Activity 2
Vocabularies to learn
Before you listen to the audio, here are some phrases you may need to understand first. Match the phrases and their meanings or you can find the pairs digitally by clicking the link provided or scan the barcode.
1. QR code (Noun)
Answer: C. a machine-readable code consisting of an array of black and white squares, typically used for storing URLs or other information for reading by the camera on a smartphone.
2. deduct (Verb)
Answer: K. subtract or take away (an amount or part) from a total
3. e-wallet (Noun)
4. fumbling (Noun)
Answer: I. doing something awkwardly, especially when using your hands
5. e-payments (Noun)
Answer: G. electronic payments for transactions made on the Internet.
6. siphoned off (Verb)
Answer: H. to dishonestly take money from an organization or other supply, and use it for a purpose for which it was not intended.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Kurikulum Merdeka Hal. 77: Listening - The Ugly Duckling
Baca juga: 15 Latihan Soal dan Kunci Jawaban Sumatif Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester I Kurikulum Merdeka
Baca juga: Kunci Jawaban 15 Latihan Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester I Kurikulum Merdeka
7. e-commerce platforms (Verb)
Answer: L. the buying and selling of goods and services, or the transmitting of funds or data, over an electronic network.
8. flinch (Verb)
Answer: D. make a quick, nervous movement as an instinctive reaction to fear, pain, or surprise.
9. cash-based (Noun)
Answer: F. used to describe investments, financial products, etc. that involve money rather than shares, bonds, etc.
10. cashless (Adjective)
Answer: E. using or operating with credit and debit cards and electronic systems, not money in the form of coins or notes.
11. shun (Verb)
Answer: B. to avoid something
12. lagging (noun)
Answer: J. moving or making progress so slowly that you are behind other people or things.
Artikel ini telah tayang di BanjarmasinPost.co.id dengan judul Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas SMA 12 Halaman 60 Kurikulum Merdeka, Listening Activity 2
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.