Kunci Jawaban

Kunci Jawaban 15 Contoh Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 2 Kurikulum Merdeka

Simak 15 Contoh Soal Pilihan Ganda PTS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 2 Kurikulum Merdeka Lengkap dengan Kunci Jawaban untuk Bahan Belajar.

Editor: Tiara A. Rizki
Freepik
KUNCI JAWABAN BAHASA INGGRIS - Ilustrasi Mata Pelajaran Bahasa Inggris. Simak 15 Contoh Soal Pilihan Ganda PTS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 2 Kurikulum Merdeka Tahun Ajaran 2024/2025 Lengkap dengan Kunci Jawaban untuk Bahan Belajar. 

TRIBUNNEWSBOGOR.COM - Simak kunci jawaban dari 15 latihan soal Ulangan Tengah Semester (UTS) atau Penilaian Tengah Semester (PTS) mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 2, Kurikulum Merdeka, Tahun Ajaran 2024/2025.

Adapun soal yang disajikan dalam artikel ini berupa pilihan ganda.

Perlu dicatat, kunci jawaban dalam artikel ini hanya bersifat sebagai referensi dan bahan belajar.

Agar siswa mampu menguasai materi, siswa tetap harus belajar sungguh-sungguh, dan apabila masih belum ada yang dipahami, sebaiknya segera berdiskusi dengan guru.

Kurikulum Merdeka yang diterapkan di Indonesia menekankan pada pengembangan kompetensi siswa melalui pendekatan yang lebih fleksibel dan terintegrasi.

=============================================

ILUSTRASI Mata pelajaran Bahasa Inggris
ILUSTRASI Mata pelajaran Bahasa Inggris (Freepik)

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka Hal. 134: The goal of the activity, Tools

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka Hal. 240: Look at the poster and table

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka Hal. 236: Galang was at the school bazaar

Kunci Jawaban 15 Latihan Soal Pilihan Ganda PTS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 2 Kurikulum Merdeka

1. The instructor requested, "... turn on your cameras so I can see everyone?"
A. Could you
B. Can you
C. Would you
D. Should you

Jawaban: B

2. In the online class, Sarah asked, "... explain that concept again?"
A. Could you
B. Can you
C. Would you
D. Should you

Jawaban: A

3. Lisa ... eats breakfast before leaving for school. She says it gives her energy for the day.
A. Usually
B. Never
C. Seldom
D. Sometimes

Jawaban: A

4. Jennie ... forgets to bring her notebook to class. She is very organized.
A. Always
B. Sometimes
C. Never
D. Seldom

Jawaban: C

5. What time ... your history class start?
A. does
B. do
C. is
D. are

Jawaban: A

6. ... you have a science class on Wednesday?
A. Is
B. Are
C. Do
D. Does

Jawaban: C

7. Where is the library? It's ... the science lab and the cafeteria.
A. Beside
B. Between
C. Behind
D. In front of

Jawaban: B

8. Where do the students usually have their drama club meetings? They have them in the ...
A. Library
B. Cafeteria
C. Auditorium
D. Gymnasium

Jawaban: C

9. ... you participate in any extracurricular activities at school?
A. Do
B. Is
C. Are
D. Does

Jawaban: C

10. They ... members of the debate team, so they practice every Friday.
A. Isn't
B. Am
C. Do
D. Are

Jawaban: D

11. No, she ... like sports, so she ... on any teams.
A. Isn't / aren't
B. Is / are
C. Are / isn't
D. Doesn't / isn't

Jawaban: D

12. He ... the captain of the soccer team, so he ... every day.
A. Is / practice
B. Is / practices
C. Are / practiced
D. Am / practice

Jawaban: A

13. The library is a large room with many bookshelves. The bookshelves are lined with books of all shapes and sizes. There are also tables and chairs for students to study.

What is the function of the library?
A. To provide a place for students to study
B. To store books and other materials
C. To provide food and drinks for students
D. To host school events

Jawaban: A

14. The classroom is a rectangular room with windows on one side. There are desks and chairs for students to sit at, and a whiteboard at the front of the room for the teacher to use.

What is the shape of the classroom?
A. Square
B. Rectangular
C. Circular
D. Triangular

Jawaban: B

15. The computer lab is a room with computers for students to use. There are also printers and other equipment.

What is the function of the computer lab?
A. To provide a place for students to study
B. To store books and other materials
C. To provide computers for students to use
D. To host school events

Jawaban: C

Artikel ini telah tayang di Tribunnews.com dengan judul 40 Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban STS UTS

Sumber: Tribunnews.com
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved